Stunt tegen Heerenveen blijft uit voor ijverige hekkensluiter van Eredivisie
Doelpuntloos gelijkspel aan de Krommedijk

30-01-2015 21:53
1

Sc Heerenveen blijkt dit seizoen een prettige tegenstander voor FC Dordrecht. De 'Schapenkoppen' startten de competitie bijna zes maanden geleden met een zege in Friesland (1-2). Vrijdag volgde op eigen veld een verdienstelijk gelijkspel: 0-0.

Het was veelbelovend hoe Dordrecht het avontuur in de eredivisie op 9 augustus begon. De gedoodverfde degradatiekandidaat trof het niet met de op papier lastige uitwedstrijd tegen Heerenveen. De formatie van Ernie Brandts trok zich er niets van aan. Dordt boekte een verrassende overwinning en bovendien met fraai voetbal.

Dat aanvallende voetbal bleef Dordrecht spelen, maar punten leverde dat sindsdien nauwelijks meer op. Liefst zeventien wedstrijden zonder overwinning volgden. Het was dan ook logisch dat de promovendus naar de laatste plaats op de ranglijst zakte. Ondanks de negatieve resultaten bleef het vertrouwen in handhaving bij Brandts en zijn spelers in leven. Vorige week werd dat na lange tijd weer eens beloond, toen Dordrecht op eigen veld Excelsior versloeg.

Die positieve lijn leek in de eerste helft tegen Heerenveen nauwelijks een vervolg te krijgen. Mart Lieder kreeg een kansje op een doelpunt, maar de spits liftte de bal naast het doel. Het gevaar van Dordt in de eerste helft was daarmee ook wel genoemd. Het was Heerenveen dat misschien nog de meeste aanspraak op een treffer maakte, maar gelegenheidsspits Joey van den Berg wist niet te scoren.

Luciano Slagveer was vlak na rust dicht bij de 0-1, maar bij zijn inzet raakte hij Filip Kurto in plaats van de bal. De doelman raakte daarbij dusdanig geblesseerd dat hij zich moest laten vervangen door Robbert te Loeke. Het bleek het laatste wapenfeit van de gasten. Dordt zette aan, verdiende een doelpunt, maar mede doordat de van AZ gehuurde Fernando Lewis het vizier niet op scherp had staan, bleef het 0-0. (ANP)