De Boer denkt potentiële topper in huis te hebben: Willen hem zeker behouden
"Hij weet dat hij efficiënter moet worden"

De Boer denkt potentiële topper in huis te hebben: "Willen hem zeker behouden"

30-01-2015 21:44
1

Niet alleen Ricardo Kishna moet even wachten op Ajax. Ook Lucas Andersen is door de Amsterdammers in de wachtkamer gezet als het gaat om contractonderhandelingen. Beide spelers hebben een verbintenis tot medio 2016.

"Er zijn nu andere prioriteiten, maar wij willen hem zeker behouden", doelt Ajax-trainer Frank de Boer op de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Vitesse op de situatie rondom Andersen.

Wedden

Meer odds

"Ik vind hem een heel groot talent", vervolgt de oefenmeester over de jonge Deense creatieveling. "Hij weet dat hij efficiënter moet worden. Hij is een intelligente jongen. Wat hij in zijn bagage heeft, is heel veel. Als dat allemaal tot zijn recht kan komen de komende jaren, denk ik dat je echt een topper in de selectie hebt", denkt De Boer.

Andersen speelde dit seizoen al zestien competitiewedstrijden in het shirt van Ajax. Veertien keer begon hij in de basis, tweemaal mocht de Deen invallen. Tot op heden scoorde Andersen één keer in die duels. Vorig seizoen kwam hij in achttien wedstrijden bij Jong Ajax tot zes goals.