Dost scoort twee fraaie treffers en geeft Bayern van Robben zeldzaam pak rammel
Bayern is de speelbal van nummer twee Wolfsburg, dat met 4-1 wint

30-01-2015 22:27
1

Met Bas Dost in de hoofdrol heeft VfL Wolfsburg vrijdag bij de hervatting van de Duitse competitie Bayern München de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. De Nederlandse spits zette Wolfsburg in de eerste helft met twee fraaie doelpunten op een voorsprong van 2-0. Na rust liep Wolfsburg uit naar een indrukwekkende zege, door twee treffers van Kevin De Bruyne: 4-1. Bij de bezoekers bleef Arjen Robben droog staan, ondanks een paar kansen.

De ploeg van Dost heeft de Bundesliga weer van een beetje spanning voorzien door Bayern München, dat 21 wedstrijden op rij niet had verloren, te verslaan. Wolfsburg verkleinde het gat met de koploper daardoor tot acht punten.

Voor aanvang van de eerste Bundesligawedstrijd in 2015 werd stilgestaan bij de tragische dood van Junior Malanda. De Belgische middenvelder van Wolfsburg overleed bij een auto-ongeluk, vlak voordat hij met zijn ploeggenoten op trainingskamp naar Zuid-Afrika zou gaan. Ondanks alle emoties schoot de thuisclub uit de startblokken. Al na vier minuten opende Dost op aangeven van De Bruyne de score, door de bal in de verre hoek langs Manuel Neuer te prikken. Op slag van rust verdubbelde de Nederlandse de spits de score door een afgeslagen bal, vanaf de rand van het strafschopgebied, met de buitenkant van zijn rechtervoet in het doel te knallen.

In de tweede helft ging Wolfsburg gewoon door, want De Bruyne maakte er al snel 3-0 van. Juan Bernat deed weliswaar iets terug namens de fiere koploper van de ranglijst, maar weer De Bruyne maakte het karwei af. Daardoor werd het aantal tegentreffers van Bayern dit seizoen in één klap verdubbeld, van vier naar acht. (ANP)