Dost beleeft droomavond tegen Robben: Wilden Bayern uit de tent lokken
"Deze zege hadden we echt niet verwacht"

Dost beleeft droomavond tegen Robben: "Wilden Bayern uit de tent lokken"

30-01-2015 23:54
6

Bas Dost legde vrijdag namens VfL Wolfsburg de basis voor de overwinning op Bayern München (4-1). De spits scoorde na drie minuten al de openingstreffer en maakte voor rust zelfs de 2-0, op fraaie wijze. Het was een droomavond voor de aanvaller.

Toch bleef Dost vrij bescheiden. "We hebben op kansen gewacht en op het juiste moment toegeslagen", vertelde Dost na afloop van het duel in de Duitse media, geciteerd door VI. Zijn tweede goal omschreef de doelpuntenmaker als een lucky. "Ik had wel een beetje geluk", aldus Dost.

Voor het eerst sinds 2008 maakte een speler tégen Bayern twee goals in de eerste helft. En dat was in dit geval dus Dost. Dieter Hecking, trainer van Wolfsburg, was in zijn nopjes. "Als je Bayern wil verslaan, dan heb je zo'n dag nodig. De ploeg heeft alles gedaan wat we vooraf hadden besproken. We wilden Bayern een beetje uit de tent lokken, de bal veroveren en dan snel omschakelen. Daarin zijn we honderd procent geslaagd."

"Deze zege hadden we echt niet verwacht. Maar ik ben nog trotser op de jongens. Ik had vertrouwen dat ze konden omgaan met de moeilijke situatie in het eerste duel na de dood van Junior Malanda", aldus de oefenmeester. Wolfsburg werd vlak voor het trainingskamp namelijk geconfronteerd met de plotselinge dood van de middenvelder, die bij een auto-ongeval om het leven kwam.