Ajax lijkt aanwinst binnen te hebben: Ben altijd fan geweest van Ajax
"Het spel van Ajax, dat trekt mij enorm"

Ajax lijkt aanwinst binnen te hebben: "Ben altijd fan geweest van Ajax"

31-01-2015 07:17
16

Daley Sinkgraven kreeg vrijdagavond na het duel tussen sc Heerenveen en FC Dordrecht (0-0) te horen dat hij de komende 5,5 jaar bij Ajax speelt. Het is een droom die uitkomt voor de negentienjarige middenvelder.

"Ja, dit is absoluut een jeugddroom. Ik ben altijd fan geweest van Ajax. Ik heb nooit echt idolen gehad, maar de club Ajax, het spel van Ajax, dat trekt mij enorm. Het is een hartstikke mooie club", vertelt Sinkgraven in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Zoals Sinkgraven vrijdag al aangaf, heeft hij met onder meer Frank de Boer en Marc Overmars gesproken. "Wat me het meest van dat gesprek is bijgebleven? Het hele gesprek", grapt de jongeling, die moet vechten bij Ajax. "Ik moet net als iedereen voor mijn plek knokken."

De carrière van Sinkgraven kreeg vorig seizoen een wending, de goede kant op. Toen mocht hij namelijk met Heerenveen mee naar het trainingskamp in Portugal. Sindsdien is de talentvolle middenvelder niet alleen een belangrijke speler voor de Friezen gebleken, maar ook een Ajax-doelwit. Een winterse overstap volgt nu dus. "Dat was geen gemakkelijke keuze. Ook omdat ik het hier enorm naar mijn zin had en heel mooie jaren heb gehad", besluit Sinkgraven.