Hoogste straf in de Utrecht-geschiedenis voor 'Badr Kali': Gevolg was extreem
"Twintigduizend mensen, twintigduizend meningen"

Hoogste straf in de Utrecht-geschiedenis voor 'Badr Kali': "Gevolg was extreem"

31-01-2015 07:53
10

Anouar Kali kreeg vrijdag van FC Utrecht een straf opgelegd naar aanleiding van de vuistslag die hij uitdeelde aan ploeggenoot Krisoffer Peterson. Laatstgenoemde hield daaraan een kaakbreuk over. Diverse Utrechters hebben hun mening klaar over het akkefietje rondom 'Badr Kali'.

Eén van de hoofdpersonen, Kali in dit geval, kreeg op de sociale media de bijnaam 'Badr Kali'. "Wat er is gebeurd, is onacceptabel. Anoars vechtersmentaliteit zit ook in zin karakter, daar hebben we hem ook voor teruggehaald van Roda JC, maar hij is nu te ver gegaan. Daarom heeft hij van ons de hoogste straf in de geschiedenis van FC Utrecht gekregen", zegt Wilco van Schaik, algemeen directeur van Utrecht, in het Algemeen Dagblad.

De straf, zonder schorsing voor Kali, is volgens velen te licht. Van Schaik: "Twintigduizend mensen, twintigduizend meningen. Wij denken vooral in het belang van de ploeg en FC Utrecht." Rob Alflen, trainer van de Domstedelingen heeft zijn pupil nodig, stelt hij. "De besten moeten spelen wat mij betreft, we missen ook Kristoffer al. Veel spelers hangen aan Anouar. Zijn brutaliteit, het straatschoffie in hem, dat trekt veel ploeggenoten mee. Niet voor niets bloeien Yassin Ayoub en Willem Janssen op sinds hij weer speelt na zijn hamstringblessure."

Het slachtoffer van de klap, Peterson, drong er bij de club op aan dat Kali geen schorsing kreeg: "Kristoffers mening telt hierin zeker mee." Alflen vervolgt: "Dit kun je niet vergelijken met iemand die op zijn werk of op straat een klap uitdeelt. Op een trainingsveld komt dit vaker voor. Het gevolg was nu alleen extreem. Ik weet dat ik van een deel van onze fans regelmatig het verwijt krijg dat ik teveel met Anouar heb, maar een schorsing zag ik niet zitten."

Peterson heeft Kali inmiddels vergeven, aldus de laatstgenoemde speler. "Negen van de tien keer houdt iemand er niks aan over. Ik heb meteen spijt betuigd. Kristoffer zegt zand erover, dus ik ook", zegt Kali tot slot in het AD.