Twente erkent 'verkeerde inschattingen': 'Vijf miljoen voor Castaignos was te veel'
"Dan is het stadion de motor van FC Twente"

Twente erkent 'verkeerde inschattingen': 'Vijf miljoen voor Castaignos was te veel'

31-01-2015 08:48
8

Joop Munsterman vertrekt na dit seizoen bij FC Twente. De voorzitter van de Enschedese club kende vele hoogtepunten, maar ook dieptepunten bij Twente en blikt graag even terug op zijn tijd in het oosten van het land.

Tussen 2009 en 2012 gebeurde er veel bij Twente. "Ja, er zijn fouten gemaakt in de tijd van de gouden bergen, grofweg tussen 2009 en 2012, met te dure spelers en te lange contracten. Verhuurde spelers zoals Jerson Cabral en Daniel Fernandes kosten ons nog zo’n 1,2 miljoen euro per jaar. Maar niemand mist hen. In dat opzicht hebben we wel verkeerde inschattingen gemaakt", is Munsterman tegenover het Algemeen Dagblad zelfkritisch.

Twente maakte ook goede inschattingen, kocht Luuk de Jong van De Graafschap en verkocht hem voor een fraai bedrag door aan Borussia Mönchengladbach. Luc Castaignos werd juist naar Twente gehaald. "We vlogen naar Milaan en kochten Luc Castaignos voor vijf miljoen euro. Nu zeg ik: dat was op dat moment te veel. Ik geloof er absoluut in dat we die investering straks gaan terugverdienen met Luc. Maar op dat moment was vijf miljoen euro te duur voor FC Twente. Simpel", vervolgt de preses.

Daarnaast investeerde Twente veel in stadion De Grolsch Veste. De hypotheek kost de Tukkers veel geld. Die zal over enkele jaren zjin afgelost. "En dan staat er een gezonde club, op hetzelfde uitgangspunt als dat van Borussia Dortmund: Steine statt Beine. Dan is het stadion de motor van FC Twente, een inkomstengenerator zoals maar heel weinig clubs die hebben", stelt Munsterman.