Ajax onder hoogspanning voor angstgegner: Lukte me niet de jongens op te peppen
"Als we met angst afreizen, maken we zeker geen kans"

Ajax onder hoogspanning voor angstgegner: "Lukte me niet de jongens op te peppen"

31-01-2015 14:01
6

Het is zondag alles of niets voor Ajax in de competitiewedstrijd tegen Vitesse. Alleen een overwinning op de angstgegner uit Arnhem volstaat, weet Niklas Moisander.

Ajax zit zich sinds de jaarwisseling in een lastig parket gebracht. Nieuw puntenverlies kan dodelijk zijn in de jacht op koploper PSV, dat op zes punten staat. "Winst moet, anders wordt het wel héél moeilijk", benadrukt Moisander in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Vitesse is zondag de tegenstander. De recente historie spreekt niet in het voordeel van Ajax, dat in de laatste zes ontmoetingen slechts twee keer won. De 0-4 bekernederlaag in december ligt bovendien nog vers in het geheugen. "Ik heb in de rust van die wedstrijd het woord genomen om de jongens op te peppen, maar het lukte me niet."

"Als we met angst afreizen, maken we zeker geen kans", blikt de Ajax-aanvoerder, die de geschiedenis met Vitesse kent, vooruit. "Een lastige tegenstander, met individueel goede spelers en een trainer die vroeg druk wil zetten. Vitesse is na Ajax, PSV en Feyenoord de beste ploeg. Het zal bij ons heel veel beter moeten."