Ajax en Overmars voegen daad bij woord: Sinkgraven per direct naar Amsterdam
"Een droom komt uit, dat kan ik niet ontkennen"

Ajax en Overmars voegen daad bij woord: Sinkgraven per direct naar Amsterdam

31-01-2015 14:24
7

Daley Sinkgraven mag zich officieel speler van Ajax noemen. De Amsterdammers nemen het negentienjarige talent over van sc Heerenveen, zo bevestigen beide clubs zaterdagmiddag.

Heerenveen meldde dat Sinkgraven in de middag zijn handtekening onder een meerjarig Ajax-contract gaat zetten en even later kwam Ajax met de bevestiging. Het talent uit Assen tekent voor 4,5 jaar in Amsterdam, waar men al maanden achter hem aan zat. De kampioen toonde afgelopen zomer concrete interesse.

Wedden

Meer odds

Alleen een medische keuring kan nog roet in het eten gooien. Sinkgraven wordt maandag uitgebreid getest en zal dan zijn krabbel zetten. Het talent stond nog tot en met de zomer van 2017 onder contract bij Heerenveen. Beide clubs doen geen mededelingen over de transfersom, die rond de zes miljoen euro zou liggen.

Sinkgraven heeft een goed gevoel bij de transfer. Hij is in de wolken. "Een droom komt uit, dat kan ik niet ontkennen. Ajax speelt net als Heerenveen mooi aanvallend voetbal. En dat past bij mij", vertelt hij op de clubsite van Heerenveen.

Sinkgraven maakte begin 2014 zijn debuut onder Marco van Basten. Vervolgens ging het snel met de technicus. In zijn eerste jaar speelde hij zeventien duels in de hoofdmacht, waarna dit seizoen de definitieve doorbraak volgde. Hij startte in alle twintig competitieduels in de basis en was goed voor vier treffers.