Daley wilde ontzettend graag naar Ajax, dat mochten we hem niet ontnemen
Heerenveen trots op transfer

"Daley wilde ontzettend graag naar Ajax, dat mochten we hem niet ontnemen"

31-01-2015 14:53
7

Hans Vonk betreurt het vertrek van Daley Sinkgraven, maar is tegelijkertijd blij en trots. De technicus van sc Heerenveen maakte zaterdag definitief de overstap naar Ajax.

"We verliezen een heel goede speler. Daley is een type voetballer waar mensen voor naar het stadion komen", aldus de technisch directeur van Heerenveen op de clubsite. "Dat is jammer, maar aan de andere kant zijn we er ook trots op dat er opnieuw een talent van Heerenveen naar een topclub vertrekt. Bovendien wilde Daley ontzettend graag naar Ajax en vonden we dat we hem deze kans niet mochten ontnemen."

Heerenveen deed afgelopen zomer al afstand van Hakim Ziyech (FC Twente) en Bilal Basacikoglu (Feyenoord). Volgens Vonk horen dergelijke transfers bij een club als Heerenveen. "Dat was in mijn tijd als speler al het geval. Ruud van Nistelrooy kwam in 1997 naar Heerenveen en vertrok een jaar later alweer naar PSV. In de winterstop van 2006 raakten we met Huntelaar en Samaras zelfs twee belangrijke spelers kwijt."

Sinkgraven tekent voor 4,5 jaar in Amsterdam, onder voorbehoud van een medische keuring. De technicus wordt maandag, op de slotdag van de winterse transferperiode, uitgebreid getest.