Van Gaal niet meer zeker van zijn zaak in felle strijd om topkeeper De Gea
"Het is afwachten"

Van Gaal niet meer zeker van zijn zaak in felle strijd om topkeeper De Gea

31-01-2015 15:17

David De Gea blinkt dit seizoen wekelijks uit onder de lat van Manchester United, maar de vraag is hoe lang dat nog duurt. Real Madrid blijft azen en Louis van Gaal is daar ook van op de hoogte.

United schiep eerder deze maand nog duidelijk over de toekomst van De Gea door hem een nieuw contract aan te bieden. Real Madrid is daar echter niet van geschrokken. De Spaanse grootmacht hoopt de doelman nog steeds in de zomer naar het Bernabéu te halen.

Omdat ook de contractverlenging op zich laat wachten, lijkt Van Gaal niet meer helemaal zeker van zijn zaak. "Alles is mogelijk in de voetballerij", antwoordt de Nederlandse manager op een vraag over een eventuele Real-transfer van De Gea. "Maar ik wil hem behouden, natuurlijk. Het is afwachten."

Van Gaal zal ongetwijfeld niet blij zijn geweest met de zaakwaarnemer van De Gea, Jorge Mendes. Die weigerde de geruchten over De Gea en Real onlangs de kop in te drukken. "Alles kan binnen vijf minuten veranderen. Feit is nu alleen dat hij speler van Manchester United is. Zijn contract loopt nog zeventien maanden door."