Amsterdamse bluf bij Sinkgraven: Ik ben klaar voor Ajax en ik pas bij Ajax
"Ik ga mij niet op één plek richten bij Ajax"

Amsterdamse bluf bij Sinkgraven: "Ik ben klaar voor Ajax en ik pas bij Ajax"

31-01-2015 16:21
8

Daley Sinkgraven ziet een jeugddroom in vervulling gaan met zijn overstap naar Ajax. De Amsterdammers legden het toptalent van sc Heerenveen zaterdag voor 4,5 jaar vast.

Het is snel gegaan met de negentienjarige Sinkgraven, die een jaar geleden pas debuteerde in de Eredivisie. "Vorig jaar speelde ik nog in de A1 van Heerenveen, maakte ik in januari 2014 mijn debuut in de Eredivisie en nu ben ik hier bij Ajax. Zo snel kan het dus gaan, maar ik ben klaar voor Ajax en ik pas bij Ajax", bluft hij op de website van zijn nieuwe club.

Sinkgraven kreeg zaterdagochtend een rondleiding van technisch directeur Marc Overmars. In de kleedkamer trof een aantal nieuwe ploeggenoten. "Ik was toen ik in de jeugd speelde, al fan van Ajax. Keek met mijn vrienden ook altijd op televisie naar Ajax. Het is een mooi gevoel hier te lopen en met het Ajax-shirt in mijn handen te staan."

Met Sinkgraven erbij heeft trainer Frank de Boer meer opties. "Ik ga mij niet op één plek richten bij Ajax. Maar ik wil wel op het middenveld spelen. Daar heb ik het meeste gespeeld, al stond ik het eerste jaar in de A1 linksbuiten en toen ik bij de selectie kwam ook. Maar ik heb, denk ik, te weinig power voor een echte linksbuiten. Ik heb een goed inzicht op het middenveld te kunnen staan."

"Ik heb lef. Probeer altijd de voetballende manier te vinden. Ja, ik pas goed bij Ajax", concludeert hij tot slot. Het toptalent uit Assen ondergaat maandag een medische keuring.