Chelsea-aanhang staat op voor Lampard: Ze hebben echt klasse getoond
City-middenvelder ziet nog kansen in titelstrijd

Chelsea-aanhang staat op voor Lampard: "Ze hebben echt klasse getoond"

31-01-2015 22:03
4

De Premier League-wedstrijd tussen Chelsea en Manchester City (1-1) was zaterdag om meerdere redenen bijzonder. Niet alleen betrof het een krachtmeting tussen de nummers één en twee van Engeland, maar bovenal keerde Frank Lampard terug op Stamford Bridge.

Lampard speelde langdurig voor Chelsea en tekende afgelopen zomer een contract in de Verenigde Staten. Vanuit New York kreeg de middenvelder evenwel toestemming om als huurling aan de slag te gaan bij City. Zo kon het gebeuren dat de geroutineerde Engelsman zaterdag voor de tweede keer dit seizoen tegenover de Londenaren stond. Dat resulteerde in een stevig applaus van het thuispubliek.

"Ik genoot volop en ben erg blij met de ontvangst van beide kanten", oordeelde de ingevallen Lampard tegenover Sky Sports. "De Chelsea-fans stonden achter de ploeg en hebben echt klasse getoond door mij een ovatie te geven. Dat moment maakt me gelukkig, omdat die afsluiting vorig seizoen helaas ontbrak. Ik ben de mensen daar dankbaar voor."

Lampard wil zijn oud-werkgever desondanks nog steeds aftroeven in de titelstrijd, al bedraagt de achterstand vijf punten. "Chelsea is gezien de ranglijst topfavoriet en zal daar vertrouwen aan overhouden, maar ik denk dat City niet ontevreden hoeft te zijn. Het verschil is gering en er komen nog genoeg lastige wedstrijden aan."