Ik denk dat het hele stadion in de tweede helft heeft genoten van FC Twente
Tukkers krijgen Cambuur-spelers in de slotseconden op de knieën

"Ik denk dat het hele stadion in de tweede helft heeft genoten van FC Twente"

31-01-2015 23:50
3

SC Cambuur maakte het FC Twente zaterdagavond ontzettend moeilijk, maar op de valreep werd alsnog een 2-1 zege afgedwongen. Trainer Alfred Schreuder zag invaller Kyle Ebecilio het winnende doelpunt produceren.

"De eerste helft verliep moeizaam voor ons. We gaven weinig kansen weg, maar creëerden ook weinig", vertelde Schreuder, geciteerd op de officiële website van de Tukkers. "We hadden een fase dat we moeite hadden met het druk zetten op Cambuur, omdat ze goed met drie man gingen opbouwen om de wedstrijd te vertragen en ons uit te tent te lokken."

Schreuder kon niet geheel tevreden zijn. "We hadden meer moeten doorstappen naar het middenveld. Dat hebben we daarna goed opgepakt. De tweede helft begonnen we goed. Het team wilde naar voren. We verzuimden in die fase de 2 of 3-0 te maken. Dan krijg je de gelijkmaker tegen, maar de veerkracht van het team is goed. Het team liet zien dat het wilde winnen."

De oefenmeester was in zijn nopjes met de late treffer. "De wissels waren aanvallend en pakten goed uit. Dat we in de slotfase winnen is geen toeval meer. Het is wat gelukkig, maar het is vaker gebeurd. Ik denk dat het hele stadion in de tweede helft heeft genoten van een FC Twente dat wilde winnen."