Willem II-uitblinker: 'We raken in paniek als we een resultaat binnen moeten slepen'
Tilburgers in slotfase onderuit tegen lijstaanvoerder

Willem II-uitblinker: 'We raken in paniek als we een resultaat binnen moeten slepen'

01-02-2015 07:53
2

Kostas Lamprou was zaterdagavond de grote man aan de zijde van Willem II tijdens de uitwedstrijd tegen PSV (2-1). De Tilburgse formatie leek, onder meer door de vele reddingen van de sluitpost, op weg naar een sensationele overwinning in Eindhoven, maar moest in de slotfase toch zijn meerdere erkennen in de lijstaanvoerder van de Eredivisie. Volgens de doelman raakte zijn ploeg in paniek toen men het besef kreeg dat er wat te halen viel in de uitwedstrijd.

"Ik probeer mijn club te helpen en dat is ook de taak van iedere keeper. Het ging aardig vandaag, maar toch heb je een heel zuur gevoel aan het einde van de wedstrijd omdat het Twente-verhaal weer terug kwam (Tegen FC Twente gaf Willem II ook een goed resultaat weg in de slotfase, red.). We geven de wedstrijd weer uit handen. We moeten leren meer volwassen te zijn in de duels. In de zestien mag de tegenstander niet koppen. Ik denk dat we in paniek raken als we een resultaat binnen moeten slepen", aldus Lamprou tegenover de camera van de NOS.

Willem II speelde in de eerste helft meer vooruit, na de openingstreffer verbleef men meer op eigen helft staan om de tegenstander op te vangen. "In de eerste helft ging het prima, maar op het moment dat wij druk krijgen en op eigen helft moeten verdedigen dan gaat het altijd fout aan het einde van een wedstrijd. Verder weet ik echt niet hoe ik het uit moet leggen of wat ik verder nog zou moeten zeggen."