Einde Afrika Cup voor oud-trainer Roda JC na belachelijke beslissing van arbiter
Tunesië voelt zich bestolen in kwartfinale

01-02-2015 08:58
3

Equatoriaal-Guinea wist zich zaterdagavond op dubieuze wijze te plaatsen voor de halve finale van de Afrika Cup. Het organiserende land kreeg in de blessuretijd na een belachelijke schwalbe een strafschop waardoor het op gelijke hoogte kon komen met Tunesië, in de verlenging maakte men ook nog een tweede treffer waardoor de ploeg van George Leekens, oud-trainer van onder andere Roda JC, zijn koffers kon pakken.

Scheidsrechter Rajindraparsad wees in de blessuretijd, bij een 0-1 voorsprong voor Tunesië, naar de strafschopstip. Dit tot verbazing van alles en iedereen. Op televisiebeelden was later duidelijk waarneembaar dat er van een overtreding geen sprake was. De toegekende penalty werd benut door Javier Balboa die eerder in het toernooi ook al goed was voor een fraaie schwalbe waarvoor de ploeg ook een strafschop verdiende.

In de verlenging wist het gastland nogmaals te scoren waardoor het verrassend uit mag komen in de halve finale van het toernooi. Na afloop van de wedstrijd moest het arbitrale trio met behulp van beveiligers het speelveld verlaten, dit terwijl er op het veld onenigheid ontstond tussen spelers en staf van beide landen.

Equatoriaal-Guinea speelt donderdag om een ticket voor de finale. Tegenstander is dan de winnaar van de kwartfinale tussen Ghana of Guinee.