PSV op titelkoers: We geven hiermee weer een tik aan onze concurrent Ajax
Eindhovenaren ontsnappen tegen Willem II

PSV op titelkoers: "We geven hiermee weer een tik aan onze concurrent Ajax"

01-02-2015 10:09
17

PSV deed zaterdagavond goede zaken in de strijd om de landstitel. De ploeg wist in het laatste kwartier van de wedstrijd tegen Willem II een achterstand om te buigen naar een zege (2-1). Memphis Depay, die een strafschop miste maar verantwoordelijk was voor de winnende treffer, was blij en opgelucht dat de drie punten in Eindhoven bleven.

"Bij veel ploegen zouden de spelers in zo'n wedstrijd het hoofd laten hangen, maar wij blijven er altijd allemaal in geloven. Al die doelpunten in de slotfase zijn geen geluk, dat is een kwaliteit van ons. Die strafschop had ik niet mogen missen, maar uiteindelijk sta ik er wel weer. De ontlading is heel groot", aldus Depay tegenover het ANP.

Ajax leek zondag de kans te krijgen om dichterbij de lijstaanvoerder te komen, niets bleek echter minder waar te zijn. "We geven hiermee weer een tik aan onze concurrent Ajax. Daar dachten ze natuurlijk dat wij punten zouden verliezen, daarom is het zo lekker dat we vlak voor tijd nog winnen. Het liefst doen we dat met mooi voetbal, maar dat gaat niet altijd. Dat moet iedereen maar accepteren."

Ondanks de zege deed de gemiste strafschop pijn bij Depay. "Schandalig om met mijn trap zo te schieten. Dit wil ik zo snel mogelijk vergeten."