LIVE-discussie: Ajax met drie nieuwe namen tegen angstgegner uit Arnhem
El Ghazi speelt concurrent uit basis

LIVE-discussie: Ajax met drie nieuwe namen tegen angstgegner uit Arnhem

01-02-2015 13:26
85

Ajax neemt het zondagmiddag met twee nieuwe namen op tegen Vitesse. Jaïro Riedewald en Anwar El Ghazi staan aan de aftrap voor het competitieduel met angstgegner Vitesse.

Riedewald is op het middenveld de vervanger van Thulani Serero. De Zuid-Afrikaanse middenvelder ondervindt nog te veel hinder van een liesblessure, die hem al de hele week parten speelt. Hij valt daardoor buiten de wedstrijdselectie van negentien man. Ook Davy Klaassen staat in de basis.

Frank de Boer voert ook in zijn aanval een wijziging door. El Ghazi start als linksbuiten en dat gaat ten koste van Ricardo Kishna, die naast de Ajax-trainer op de bank zit. Verder maakt Mike van der Hoorn weer zijn opwachting door de hamstringkwetsuur van Joël Veltman.

De kersverse aanwinst Daley Sinkgraven ontbreekt nog bij Ajax, dat negen punten minder heeft dan koploper PSV. Hij kwam vrijdag al in actie voor sc Heerenveen en moet maandag nog medisch gekeurd worden in Amsterdam.

Bij Vitesse heeft trainer Peter Bosz weer de beschikking over Bertrand Traoré. De Chelsea-huurling is terug van zijn Afrika Cup-verplichtingen en neemt zijn plek in de punt van de aanval weer in. In de verdediging staat Dan Mori en ontbreekt Guram Kashia.

De opstellingen:

Vitesse: Room; Diks, Mori, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Pröpper, Qazaishvili; Ibarra, Traoré, Labyad.

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen; Klaassen, Riedewald, Andersen; El Ghazi, Milik, Schöne.

Kan Ajax nu wél afrekenen met Vitesse? Discussieer mee in het reactiesysteem!