PEC Zwolle blijft ongeslagen in 2015 en blijft knap in spoor van topclubs
0-2 voor bezoekers

01-02-2015 16:21
2

PEC Zwolle blijft in de Eredivisie knap meedraaien in het spoor van de traditionele topclubs. De ploeg van trainer Ron Jans handhaafde zich zondag op de vierde plaats door winst bij FC Utrecht: 0-2. Thomas Lam en Stef Nijland bezorgden de thuisclub opnieuw een teleurstellende middag.

FC Utrecht wil onder Rob Alflen zo graag aanvallend en spectaculair voetbal spelen, maar dat levert lang niet altijd de gewenste resultaten op. Opvallend genoeg pakt de club uit de Domstad buitenshuis een stuk meer punten dan in de eigen Galgenwaard. Tegen het makkelijk combinerende PEC Zwolle koos FC Utrecht opnieuw de aanval, maar in de buurt van het vijandelijke doel ging het vaak mis bij de thuisclub.

Alflen had voorin gekozen voor Rubio Rubin, die aan de linkerkant Kristoffer Peterson verving. De Zweed had donderdag op de training een gebroken kaak opgelopen bij een handgemeen met ploeggenoot Anouar Kali. De 'boosdoener' stond ondanks zijn wangedrag wel gewoon aan de aftrap.

De thuisclub zocht de aanval, maar kwam amper tot uitgespeelde kansen. Het meeste gevaar kwam aan de overkant van PEC Zwolle, vooral via de snelle vleugelspitsen Jody Lukoki en Sheraldo Becker. Die laatste schoot eerst op de benen van doelman Robbin Ruiter en zag na 37 minuten hoe een vlammend schot via de vingertoppen van Ruiter en de lat over het doel vloog. Uit de hoekschop die daarop volgde, nam PEC alsnog de leiding. Bart van Hintum schoot de bal op de voeten van Ruiter, waarna Lam van dichtbij de rebound intikte: 0-1.

De sluitpost van de thuisploeg hield zijn ploeg enkele minuten later in de wedstrijd door de doorgebroken Ryan Thomas te stuiten. FC Utrecht drong na rust wel aan, maar kon de bezoekers niet aan het wankelen brengen. Invaller Nijland besliste de wedstrijd tien minuten voor tijd: 0-2. (ANP)