De Boer weet het even niet meer na wanprestatie: Dat deed alleen El Ghazi
"Verdedigend stak het wel goed in elkaar"

De Boer weet het even niet meer na wanprestatie: "Dat deed alleen El Ghazi"

01-02-2015 16:58
17

Ajax leverde zondag na de teleurstellende Klassieker opnieuw een wanprestatie. Vitesse hield de drie punten in eigen huis door een treffer in de slotfase, tot afgrijzen van Frank de Boer.

De trainer van Ajax zocht na afloop naar een verklaring. "Of we door de ondergrens zijn gezakt? Qua balbezit om zelf het spel te maken wel. Verdedigend stak het wel goed in elkaar. Echte honderd procent kansen hebben we niet gekregen en we kregen geen grip op de wedstrijd. Dat willen we wel als Ajax zijnde. We zijn er geen moment goed in gekomen", reageert hij tegenover FOX Sports.

Het kampioenschap is door de nederlaag verder weg dan ooit. Koploper PSV staat op negen punten. De Boer: "De landstitel is niet reëel. Op dit moment hoeven we daar niet aan te denken. Eerst moeten we zorgen dat we ons spel terugkrijgen. Dat het weer gaat sprankelen. Op dit moment is het verre van sprankelend. Daar hebben we meer zorgen aan dan aan het kampioenschap."

"Op momenten moeten we de tegenstanders veel meer pijn doen. Dat deed eigenlijk alleen El Ghazi. Voor de rest zijn we geen moment dreigend geweest. Dat is veel te weinig. We hebben meer mensen nodig die de dreiging hebben om de tegenstander pijn te doen."

De Boer noemde de nederlaag van Ajax tot slot 'dik en dik verdiend'. "Vitesse heeft gedomineerd, Vitesse was de betere. Zij hebben verdiend gewonnen, op een heel slecht veld trouwens. Volgens mij viel dat doelpunt van ze na een handsbal. Maar wij hebben niets kunnen afdwingen. Dat is heel teleurstellend."