Dan wordt het misschien tijd voor De Boer en Ajax om uit elkaar te gaan
Ajax in sportieve crisis

"Dan wordt het misschien tijd voor De Boer en Ajax om uit elkaar te gaan"

02-02-2015 00:24
12

Frank de Boer staat inmiddels vier jaar aan het roer bij Ajax en pakte bij elke kans de landstitel. De toekomst van de succestrainer is echter steeds vaker onderwerp van gesprek.

Ajax zit in een sportieve crisis en dat wakkert de discussie over de situatie van De Boer weer aan, ook bij Studio Voetbal. Het lijkt Co Adriaanse het best als de trainer na dit seizoen afscheid neemt van de regerend kampioen, mocht titelprolongatie er definitief niet inzitten.

"Ik denk als ze tweede of derde worden, dat het tijd wordt voor een vertrek. Zeker als er weer één of twee spelers verkocht gaan worden. Dan moet hij het kunstje wéér flikken. Dan wordt het misschien tijd voor De Boer om uit elkaar te gaan."

Adriaanse krijgt aan tafel bijval van Pierre van Hooijdonk. "Ik heb vorig seizoen al gezegd dat het zijn laatste jaar zou zijn, maar dat bleek niet het geval. Maar ik denk dat ze het sprookje dat ze kunnen aanhaken bij de Europese top eens moeten uitblazen. Dat is onrealistisch."

"Vier keer op rij kampioen worden is fantastisch, maar telkens gingen er weer twee spelers weg", aldus de oud-spits. "De vervangers hebben telkens niet gebracht wat je zou verwachten."