Italianen keren massaal huiswaarts, Nederlanders bij Newcastle raken back kwijt
Italiaan Santon maakt rechtsomkeert naar oude liefde

Italianen keren massaal huiswaarts, Nederlanders bij Newcastle raken back kwijt

02-02-2015 12:52

De Italiaanse Serie A ziet in de huidige transferperiode diverse Italianen terugkeren. Davide Santon is de volgende. De linksback verruilt Newcastle United voor zijn oude club Internazionale.

De 24-jarige Santon is basisspeler bij The Magpies, waar ook de Nederlanders Siem de Jong, Vurnon Anita, Tim Krul en Daryl Janmaat spelen. In 2011 kwam hij over van Internazionale, de club die hem nu huurt met een optie tot koop. "Het leven is raar. Ik had nooit gedacht dat ik terug zou komen", liet Santon weten op zijn eigen Facebook-pagina.

"Ik bedank Newcastle en alle fans voor de jaren samen", vervolgt de Italiaanse international. "We hebben mooie tijden gehad en deze stad en het team zullen altijd in mijn hart blijven. Ik begin aan een nieuw hoofdstuk en ben blij terug te keren bij Inter. Ik ben er mijn carrière begonnen en beleefde er veel belangrijke momenten."

Santon is de vierde Italiaan die vanuit het buitenland terugkeert in de Serie A. Alessio Cerci verruilde Atlético Madrid voor AC Milan, Alessandro Diamanti en Alberto Gilardino kwamen vanuit China naar Fiorentina.