PEC Zwolle strikt bij AZ overbodige aanvaller, komst Necid uitgesloten
Zwollenaren geven Australiër tweede kans

PEC Zwolle strikt bij AZ overbodige aanvaller, komst Necid uitgesloten

02-02-2015 13:02
8

PEC Zwolle huurt Eli Babalj definitief van AZ, bevestigt technisch directeur Gerard Nijkamp maandag aan FOX Sports. De 22-jarige Australiër kreeg de afgelopen dagen op de training de kans te laten zien wat hij in huis heeft.

De stage is PEC Zwolle bevallen, want er ligt inmiddels een akkoord met concurrent AZ. Babalj moet in het IJsseldelta Stadion de concurrent van Stef Nijland worden. Sinds het vertrek van Tomas Necid had de oud-speler van FC Groningen en PSV het rijk voor zich alleen.

Een tijdelijke terugkeer van Necid naar Zwolle is daarmee uitgesloten. ''Zover ik begrepen heb, moet Necid terug naar CSKA Moskou'', zegt Nijkamp tegen FOX. ''Die club wil hem verkopen, maar wij kunnen hem niet overnemen. Niet qua salaris en niet qua transfersom. Daarmee kun je inderdaad de conclusie trekken dat hij niet terugkeert bij PEC. Dat is jammer, maar we zijn blij met de komst van Babalj.''

Zaakwaarnemer Jir Müller van Necid bevestigt dat een terugkeer geen optie meer is. Necid staat nog onder contract van CSKA Moskou, dat hem aan Juventus leek te verkopen. "Het klopt dat Juventus geïnteresseerd was, maar ook die zijn inmiddels afgehaakt. CSKA vraagt een hoge transfersom. Het is nu tussen de tachtig en negentig procent zeker dat Tomas het seizoen afmaakt in Moskou. Daarna is hij einde contract en kunnen we verder kijken. PEC is niet meer in beeld", besluit de zaakwaarnemer. 

AZ nam Babalj in de zomer van 2013 over van het Australische Melbourne Heart. De in Sarajevo geboren speler wachtte echter nog steeds op zijn officiële debuut voor de Alkmaarders. Bij Melbourne Heart speelde hij 44 competitiewedstrijden, waarin hij twaalf keer scoorde. Ook dit seizoen kwam Babalj niet meer aan spelen toe, waardoor een vertrek bespreekbaar was. Het contract van de speler in het AFAS Stadion loopt nog tot medio 2017.