PSV liep gewenste aanvaller mis: Als trainer had ik daar wel een voorkeur voor
Eindhovenaren hoopten opnieuw op Costa Ricaan

PSV liep gewenste aanvaller mis: "Als trainer had ik daar wel een voorkeur voor"

03-02-2015 07:17
6

PSV hoopte op de laatste dag van de transfermarkt toch nog op een nieuwe samenwerking met Bryan Ruiz. De Costa Ricaanse aanvaller bleek echter onhaalbaar voor de Eindhovense club.

Door de blessure van Florian Jozefzoon heeft trainer Phillip Cocu met Luciano Narsingh, Memphis Depay, Jurgen Locadia en Luuk de Jong de beschikking over nog maar vier voorhoedespelers. De oefenmeester had dan ook graag Ruiz nog toegevoegd aan zijn selectie, maar uiteindelijk vertrok de aanvaller op huurbasis naar het Spaanse Levante.

"Ruiz is een geweldige speler, maar daar hingen bepaalde voorwaarden aan, die niet haalbaar waren", aldus Cocu in gesprek met de Telegraaf. "Als trainer had ik daar wel een voorkeur voor, maar als club hebben we te maken met het totaalplaatje van zaken als spelerssalarissen en begroting. De situatie binnen de club is wat dat betreft veranderd ten opzichte van een jaar geleden."

Ruiz speelde afgelopen seizoen een half jaar voor PSV. De oud-speler van FC Twente was in veertien wedstrijden uiteindelijk goed voor vijf doelpunten namens de Eindhovense club.