Dat vind ik onzin, het is gewoon een heel domme, onbesuisde tackle van Willems
"Als hij blijft staan, dan schopt hij hem dwars door midden"

"Dat vind ik onzin, het is gewoon een heel domme, onbesuisde tackle van Willems"

04-02-2015 10:07
13

Na het treffen tussen NAC Breda en PSV (0-2) waren vriend en vijand het er wel over eens dat de razendsnelle rode kaart voor Jetro Willems onterecht was. Robert Maaskant dacht daar echter wel iets anders over.

"Het is gewoon een heel domme, onbesuisde tackle", zei Maaskant tegen FOX Sports. De oefenmeester was vooral blij dat Gill Swerts opsprong en daardoor niet werd geraakt. "Ik vond Willems erg onbesuisd inkomen, geen heel slimme overtreding op dat moment."

Swerts kreeg er vanwege zijn theater flink van langs, maar Maaskant verdedigt zijn pupil. "Hij springt op, ik denk dat hij in de draai geraakt wordt. Misschien moeten we wat meer trainen op judorol. Als hij blijft staan, breekt hij zijn enkel."

"Dus alle kritiek van PSV vind ik een beetje overdreven. Hij springt op, omdat die tackle komt. Als hij blijft staan, dan schopt hij hem dwars door midden. Dus dat vind ik onzin. Als je de beelden ziet, had het misschien ook met geel afgedaan kunnen worden. Maar goed, als hij niet springt, zijn de gevolgen wel voor Swerts", aldus de NAC-coach.