De Boer lovend over Eriksen: Past zeker in rijtje Götze, Özil, Oscar...
"Zoals veel jongens in een topcompetitie is ook Christian sterker geworden"

De Boer lovend over Eriksen: "Past zeker in rijtje Götze, Özil, Oscar..."

06-02-2015 20:43
3

Christian Eriksen maakt dit seizoen indruk bij Tottenham Hotspur. De Deense spelmaker is belangrijk voor de Engelse ploeg. Ajax-trainer Frank de Boer kijkt daar niet raar van op, hij vraagt zich alleen af waar het plafond van de voormalig Ajacied ligt.

"Bij Ajax was Christian al top, maar nu naar hem kijkend is zijn handelingssnelheid nog verder omhooggegaan", zegt De Boer in gesprek met Voetbal International. "Toen hij bij ons speelde hebben we veel gewerkt aan zijn manier van bewegen en vooral lopen. Daardoor is hij sneller en wendbaarder geworden. En in Engeland zie je dat hij zijn sterke punten - spelinzicht en de steekballen - alleen nog maar heeft verbeterd."

"Dat Christian bij Spurs ook kan bikkelen, verbaast me niet", vervolgt De Boer zijn verhaal. "Uit de statistieken blijkt dat hij ook bij Ajax altijd veel kilometers maakte. Alleen zag je dat niet altijd even goed omdat Christian, zeker in zijn eerste jaren, fragiel oogde. Wel was hij de aanjager bij het drukzetten, maar niet zozeer de balafpakker."

"Maar zoals veel jongens in een topcompetitie is ook Christian sterker geworden. Qua potentie past hij zeker in het rijtje Götze, Özil, Oscar... Zijn ontwikkeling is duidelijk te zien. Voor de mensen die in Amsterdam met hem hebben gewerkt is dat geen verrassing. Nu is de vraag vooral: waar stopt het? Ik ben heel benieuwd waar zijn lat ligt", aldus De Boer.