FC Porto levert weer geboren doelpuntenmaker af bij topclub, Colombiaan vertrekt
Spits Martinez zegt aan het einde van het seizoen te vertrekken uit Portugal

FC Porto levert weer geboren doelpuntenmaker af bij topclub, Colombiaan vertrekt

09-02-2015 13:24
4

Jackson Martinez voetbalt volgend seizoen niet meer voor FC Porto. De trefzekere spits onthult dat hij de Portugese topclub gaat verlaten. Een transfer naar Engeland of Italië is het meest waarschijnlijk.

Martinez is bezig aan zijn derde voetbaljaar bij Porto en scoort bijna wekelijks. De Colombiaanse klasbak werd al gelinkt aan onder meer Arsenal, Liverpool, Juventus en Napoli. Aan het einde van het seizoen gaat de international op zoek naar een nieuwe uitdaging. "In de zomer verlaat ik Porto voor een nieuwe club", onthulde Martinez aan El Espectador.

"Spelers ontwikkelen zich goed in Portugal en ik dank de club dat ze me gemaakt hebben tot de speler die ik nu ben", vervolgde de 28-jarige spits. "Het is echter tijd voor een nieuw avontuur, om uit persoonlijk oogpunt te groeien. Italiè of Engeland? Dat is mogelijk, maar ik wacht tot de zomer. Mijn agent handelt dit soort dingen af."

Martinez bezweert dat er nog geen club is waarmee hij in onderhandeling is. "Op dit moment weet ik niet waar mijn toekomst ligt. Ik denk alleen aan het seizoen goed eindigen met Porto. Er zijn meerdere teams in mij geïnteresseerd en ik kan nog niet zeggen waar ik ga spelen", aldus de maker van 62 goals in 80 duels.

FC Porto heeft al jaren een goede reputatie met het afleveren van topspitsen aan grote clubs in Europa, die tientallen miljoenen op tafel leggen. Onder meer Radamel Falcao (veertig miljoen betaald door Atlético Madrid) en Hulk (Zenit Sint-Petersburg betaalde 55 miljoen) gingen Martinez voor.