'De Boer heeft niets meer te zoeken bij Ajax, zijn grote doel is ver weg'
Analist heeft hard hoofd in Champions League voetbal Ajax

'De Boer heeft niets meer te zoeken bij Ajax, zijn grote doel is ver weg'

10-02-2015 07:30
26

Het Algemeen Dagblad weet het dinsdagochtend zeker: de wegen van Frank de Boer en Ajax zullen scheiden na dit seizoen. Hoewel de kritiek op de succesvolle coach van de Amsterdammers aanzwengelt, neemt Kenneth Perez het in de ochtendkrant voor hem op. 

"Als je vier keer kampioen wordt en een keer tweede, heb je het uitstekend gedaan", is de analist van FOX Sports uitsluitend lovend over de Ajax-trainer. "Frank heeft in sportief opzicht niets meer te zoeken bij Ajax. Zijn grote doel -overwinteren in de Champions League- is ver weg. Ze moeten eerst nog maar eens de loodzware voorronden zien te overleven. Geen makkie", weet Perez. "En dan moet er deze zomer waarschijnlijk echt iets gebeuren, want het is gebleken dat deze selectie veel te jong is. En zo'n gelukkige hand van inkopen heeft Ajax niet gehad."

Met alle contractverlengingen die Marc Overmars dit seizoen realiseerde binnen de spelersgroep stelt Ajax alles in het werk om de in potentie zo goede groep langer te binden. "Zo'n groep bij elkaar houden zou je eigenlijk contractueel vast moeten leggen, maar dat doet niemand", beseft Perez echter. "Het is een utopie. Frank heeft bewezen dat hij een groep naar een hoger plan kan tillen. Maar de vraag is natuurlijk: hoe lang haal je daar nog je bevrediging uit?"