Brood verbolgen over PSV-dispensatie: Dat gaat eigenlijk nergens over
Jorrit Hendrix van PSV kwam terug van een blessure

Brood verbolgen over PSV-dispensatie: "Dat gaat eigenlijk nergens over"

10-02-2015 18:15
21

NEC won met 5-2 van Jong PSV, maar dat is voor coach Ruud Brood geen reden om met een goed gevoel terug te kijken op die overwinning.

Jorrit Hendrix van PSV kwam terug van een blessure en PSV wilde hem ritme laten opdoen bij de beloften in de Jupiler League. Omdat Hendrix al vijftien wedstrijden voor het eerste elftal heeft gespeeld, mag dat volgens de officiële reglementen van de KNVB niet meer. De Eindhovenaren vroegen en kregen dispensatie. "Zeer discutabel. De KNVB laat zich van zijn slechtste kant zien", zei Brood daar eerder al over.

Wedden

Meer odds

Hoewel NEC vrij simpel won, mede dankzij een hattrick van Sjoerd Ars, zit het Brood toch hoog. "Toen ik de opstelling van PSV zag, dacht ik: 'Nou, lekker'", citeert De Telegraaf de NEC-trainer na de wedstrijd. "We hadden van de week in de gaten met wie Jong PSV zou komen. Ze komen hier op oorlogssterkte. Nou dat mag, alleen komen ze met Hendrix en dat vind ik eigenlijk heel discutabel, dat gaat eigenlijk nergens over."

De Nijmegenaren degradeerden vorig jaar uit de Eredivisie, maar zijn inmiddels hard op weg om weer te promoveren. NEC verloor in 24 wedstrijden nog maar twee keer en heeft twaalf punten voorsprong op nummer twee Roda JC, dat afgelopen seizoen eveneens degradeerde.