Feyenoord weigert grote zak geld te betalen en zoekt het hogerop
Rotterdammers opnieuw in beroep tegen uitspraak over crisisheffing

Feyenoord weigert grote zak geld te betalen en zoekt het hogerop

12-02-2015 10:37
9

Feyenoord geeft de strijd tegen het betalen van een crisisheffing van ruim 650.000 euro niet op. De Rotterdamse club heeft onlangs een beroepszaak bij de rechtbank in Den Haag verloren, maar gaat tegen deze uitspraak beroep aantekenen.

"We zijn het hier niet mee eens en gaan door", aldus de woordvoerder van Feyenoord. De crisisheffing houdt in dat werkgevers in 2012 en 2013 zestien procent extra belasting moesten betalen over salarissen van meer dan 150.000 euro. De profclubs betaalden daardoor twee jaar lang in totaal 16,5 miljoen euro extra belasting.

Feyenoord vindt dat het disproportioneel hard is getroffen door de crisisheffing. Volgens de club is de maatregel in strijd met de Wet Loonbelasting en het discriminatieverbod in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Donderdagochtend werd bekend dat de Rotterdammers de eerder aangespannen zaak niet hadden gewonnen.

In de uitspraak nam de rechtbank ook mee dat Feyenoord financieel goede seizoenen kende in 2011-2012 en 2012-2013. Feyenoord stelt juist dat het op deze manier benadeeld wordt en gaat in hoger beroep bij het gerechtshof. Er zijn nog geen uitspraken gedaan over de situaties van Ajax, Feyenoord, FC Twente en PSV.