Van Gaal gaat dwars tegen de kritiek in en zet Rooney zelfs als controleur op 6
"Misschien is hij iets beter als spits"

Van Gaal gaat dwars tegen de kritiek in en zet Rooney zelfs als controleur op 6

12-02-2015 12:37
6

Kreeg Louis van Gaal al kritiek omdat hij Wayne Rooney als rechtshalf posteerde, woensdag ging de trainer van Manchester United zelfs nog wat verder. Tegen Burnley (3-1) kwam de aanvoerder van de topclub als controleur op 6 terecht.

Van Gaal besloot daartoe toen Blind na veertig minuten geblesseerd naar de kant moest. Hij bracht Ander Herrera in de ploeg en stuurde Rooney nog wat meters verder naar achter. Daarmee liet de Nederlander zien zich niets van de kritiek op zijn beslissingen aan te trekken.

"Ik moet op zoek naar de beste balans op het middenveld en met Rooney hebben we meer evenwicht", zegt Van Gaal. "Ik was erg blij met de manier waarop hij Blind verving als controlerende middenvelder. Hij straalde rust uit en was de Rooney die ik graag wil zien."

"Wayne toonde aan dat hij op elke positie uit de voeten kan", vervolgt de manager. "Misschien is hij iets beter als spits, maar dan heb ik een probleem op het middenveld." Robin van Persie en Radamel Falcao vormden opnieuw de voorhoede.