Advocaat: 'Hij is komende zomer voor clubs als PSV en Ajax niet meer haalbaar'
"Dit zijn jongens die deze zomer al de overstap naar grote Europese competities gaan maken"

Advocaat: 'Hij is komende zomer voor clubs als PSV en Ajax niet meer haalbaar'

13-02-2015 07:43
14

Vrijdag staan AZ en PSV tegenover elkaar in de Eredivisie. Het is ook een duel tussen de middenvelders Nemanja Gudelj en Georginio Wijnaldum, aanvoerders van de twee ploegen en allebei in uitstekende vorm. Gertjan Verbeek en Dick Advocaat denken dat het tweetal na dit seizoen niet meer in de Eredivisie te bewonderen is.

"Nemanja en Georginio zijn niet met elkaar te vergelijken. Het zijn totaal verschillende middenvelders", zegt Verbeek, die met Wijnaldum bij Feyenoord werkte en Gudelj onder zijn hoede had bij AZ, in De Telegraaf. Ook Advocaat werkte samen met beide spelers. "Dit zijn moderne, complete middenvelders, die heel belangrijk zijn voor de elftallen waarin zij spelen. Deze jongens hebben een heel mooie toekomst voor zich."

"Nemanja is het gezicht van AZ en Georginio het gezicht van PSV. Het zijn jongens die het voortouw nemen in de groep", vervolgt Advocaat zijn verhaal. "Vergis je wat dat betreft niet in Wijnaldum. Die komt naar buiten toe rustig over, maar hij laat zich echt gelden in de kleedkamer. Gini is heel straight, zegt wat hij denkt en doet dat zonder aanziens des persoons. Hij is een heel sociale, betrokken jongen in de groep. Een beetje zoals een grote broer."

Zowel Gudelj als Wijnaldum is klaar voor een volgende stap, denkt Verbeek. "Ze ontwikkelen zich dusdanig dat de uitdaging minder wordt voor ze in Nederland. Die jongens hebben meer constante weerstand nodig. Beiden zijn in mijn ogen klaar voor een stap naar het buitenland." Advocaat sluit zich daar bij aan. "Dit zijn jongens met heel veel mogelijkheden, die deze zomer al de overstap naar grote Europese competities gaan maken."

"Toen Gudelj nog bij NAC Breda speelde, hebben we nog overwogen hem naar PSV te halen, maar we dachten dat hij nog een tussenstap nodig had. Dat heeft voor hemzelf goed uitgepakt, maar ik denk dat hij komende zomer voor clubs als PSV en Ajax niet meer haalbaar is. Ik verwacht dat hij direct de stap naar een grote competitie maakt", aldus Advocaat.