De Boer vinkt 'zeer interessante' alleskunner aan: Hij is altijd welkom
"Hij is ervaren en kan op meerdere posities uit de voeten"

De Boer vinkt 'zeer interessante' alleskunner aan: "Hij is altijd welkom"

15-02-2015 19:08
16

Rafael van der Vaart blijft een serieuze optie voor Ajax. Frank de Boer wil zo snel mogelijk de transfermarkt op om versterkingen voor het middenveld en aanval te halen en de 32-jarige aanvoerder van Hamburger SV staat op het lijstje.

De Boer polste Van der Vaart afgelopen zomer voor een terugkeer naar Amsterdam. Toen kwam het niet tot een transfer, maar de kans bestaat dat er binnenkort opnieuw toenadering wordt gezocht. "Of we al met hem bezig zijn? Nee, daar is niks van waar. Ik heb hem aan het begin van dit seizoen gevraagd of hij er iets voor voelde. Nu is dat niet aan de orde", reageert De Boer bij FOX Sports.

De Ajax-trainer geeft wél toe dat Van der Vaart, die in Duitsland over een aflopend contract beschikt, een interessante optie is. "Hij is ervaren en kan op meerdere posities uit de voeten. In de spits, op het middenveld, zelfs als buitenspeler als het nodig is. Met zijn ervaring is hij altijd welkom."

Het lijkt erop dat de komst van de spelmaker in principe geen prioriteit is voor Ajax en De Boer. "Onze eerste pijlen zijn gericht op andere mensen, maar ik denk dat hij een zeer interessante optie is. Dat heb ik aan het begin van het seizoen ook al gezegd."