'Ajax doet er goed aan te blijven jagen op hem, de kansen zijn niet slecht'
Binnen HSV is geen twijfel: Van der Vaart vertrekt

'Ajax doet er goed aan te blijven jagen op hem, de kansen zijn niet slecht'

17-02-2015 12:20
4

De kans dat Rafael van der Vaart deze zomer bij Hamburger SV vertrekt, wordt met de dag groter. De middenvelder gaat in maart met de directie zitten, maar binnen de Noord-Duitse club is al duidelijk wat de uitkomst is: Van der Vaart vertrekt.

Dat meldt de Hamburger Morgenpost dinsdag. De krant baseert zich op bronnen binnen de club. In januari was er al contact tussen Van der Vaart en de clubleiding. Toen werd al voorzichtig gesproken over een eventueel afscheid van de 109-voudig Oranje-international.

HSV is er veel aan gelegen om het afscheid van Van der Vaart netjes en respectvol te laten verlopen. De club is de Nederlander dankbaar voor wat hij de afgelopen jaren voor HSV heeft betekend, maar kent ook zijn salaris. De kans op een nieuw contract is daarom minimaal.

De 32-jarige Van der Vaart wordt ondertussen in verband gebracht met Ajax. Frank de Boer ontkende afgelopen weekend dat er gesprekken gaande zijn, maar bevestigde dat Van der Vaart een interessante speler is. 'Ajax doet er goed aan om op Rafa te blijven jagen. De kansen zijn komende zomer niet slecht', aldus de Hamburger Morgenpost.