Rutten heeft geweldig gepresteerd zonder Pellè en drie topverdedigers
"Dit Feyenoord verloor van Heracles, maar dat zegt niks"

"Rutten heeft geweldig gepresteerd zonder Pellè en drie topverdedigers"

18-02-2015 07:15
1

De selectie van Feyenoord stapt woensdag in het vliegtuig naar Italië, waar het na de nederlaag tegen Heracles Almelo moet proberen om van AS Roma te winnen. Kansloos zijn de Rotterdammers echter niet.

Feyenoord kan bouwen op het verleden, waarin regelmatig successen werden geboekt tegen clubs uit Italië. Zoals bijvoorbeeld in 2000, toen het ijzersterke SS Lazio met 1-2 werd geklopt. "Het was op dat moment een van de beste elftallen in Europa. Wij wonnen en dat duel maakte veel los in Nederland", zegt Jon Dahl Tomasson, die als invaller beide doelpunten maakte.

"Mijn gebaar richting de bank (Tomasson stak zijn middelvinger op, red.)? Ach, zo lang geleden allemaal, hahaha. Je moet mij niet op de bank zetten hè", lacht Tomasson in het Algemeen Dagblad. "Ik ben wel benieuwd. Sven van Beek is er niet bij en dat is een aderlating. Hoe fit is Luke Wilkshire na zijn blessure? Alles moet kloppen, alleen dan heeft Feyenoord echt een kans."

Edwin Zoetebier, die in 2002 met Feyenoord van Internazionale won (0-1), geeft de ploeg van Fred Rutten ook een kans. "Natuurlijk is Feyenoord niet kansloos in Rome. Waarom? Italianen houden niet van onze manier van voetballen. Bovendien voelt dit duel voor Feyenoord als een unieke kans en zitten er duizenden supporters op de tribune."

"Dit Feyenoord verloor van Heracles, maar dat zegt niks. Fred Rutten heeft geweldig gepresteerd met een elftal zonder Pellè en drie topverdedigers. Deze ploeg, met Clasie als veruit de beste speler, moet in de uitwedstrijd overeind blijven en dan in de Kuip de vlam in de pan laten slaan", aldus de sluitpost in het AD.