Robben: Daar moet je het niet eens over hebben, dat hoort er niet bij
"Dan breng je jezelf in de problemen en ga je fouten maken"

Robben: "Daar moet je het niet eens over hebben, dat hoort er niet bij"

18-02-2015 07:40
3

Bayern München is er dinsdag niet in geslaagd Shakhtar Donetsk over de knie te krijgen. Arjen Robben baalt van het optreden van de Duitse grootmacht en de irritaties die in de ploeg ontstonden.

"We beginnen niet goed aan de tweede helft en dat mag niet gebeuren", zegt Robben in gesprek met de NOS. "In de eerste helft speelden we goed, maar in de tweede helft ging het te traag en te nonchalant. Dan breng je jezelf in de problemen en ga je fouten maken. Dan moet je een paar keer ingrijpen en krijg je een rode kaart", doelt hij op de twee gele kaarten die Xabi Alonso ontving. De middenvelder moest halverwege de tweede helft inrukken.

"Daar moet je het niet eens over hebben. Die irritaties horen er niet bij. We moeten met z'n allen gewoon gaan voetballen", aldus Robben, die de laatste tijd op handen wordt gedragen door de media, supporters en ook mensen bij de club. De flankspeler is topscorer van de Bundesliga en volgens Karl-Heinz Rummenigge zelfs de beste voetballer ter wereld.

"Het is allemaal hartstikke mooi, hoor, maar ik heb gewoon plezier in wat ik doe, op dit moment", reageert de Groninger vrij nuchter. "Ik ben natuurlijk over een langere periode fysiek al heel goed. Ik voel me sterk. Dan kun je voetballen en laten zien wat je in huis hebt", besloot hij toch met een glimlach.