De Boer vergeet Veltman, kiest voor Van der Hoorn en ziet vijf pluspunten
"Hij heeft voluit meegetraind"

De Boer vergeet Veltman, kiest voor Van der Hoorn en ziet vijf pluspunten

18-02-2015 13:47
3

Ajax moet het donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen Legia Warschau definitief stellen zonder Joël Veltman. De verdediger heeft nog te veel last van zijn hamstring.

Dat heeft Frank de Boer bekend gemaakt op de persconferentie in de aanloop naar het treffen met de Polen in Amsterdam. "Voor Joël komt het duel te vroeg", meldde de Ajax-trainer. Veltman deed woensdagochtend wel mee met de lichte oefeningen op het trainingsveld.

De verdediger was net terug van hamstringproblemen, maakte zondag tegen FC Twente (4-2) zijn rentree, maar moest na een half uur spelen uit voorzorg de strijd staken. Mike van der Hoorn was zijn vervanger. De mandekker uit Almere vormt ook tegen Legia samen met Niklas Moisander het hart van de Amsterdamse defensie.

De Boer kwam tijdens het persmoment met goed nieuws over Ricardo van Rhijn. Het herstel van de rechtsback 'ziet er goed uit'. "We gaan er vanuit dat Van Rhijn mee kan doen, wel met pijnstillers. Hij heeft voluit meegetraind." Lucas Andersen, Davy Klaassen, Thulani Serero en Diederik Boer zijn verder fit genoeg om negentig minuten in actie te komen.