Feyenoord keert met fantastisch resultaat terug naar Rotterdam
1-1 in Stadio Olimpico

Feyenoord keert met fantastisch resultaat terug naar Rotterdam

19-02-2015 20:51
20

Feyenoord heeft donderdag een razendknap resultaat geboekt in het eerste duel van het tweeluik met AS Roma in de Europa League. De Rotterdammers speelden met 1-1 gelijk in Stadio Olimpico in Rome. Na een kansloze eerste helft kwam Feyenoord in de tweede helft sterk terug.

Feyenoord begon niet eens onaardig aan het duel in de Italiaanse hoofdstad. Roma liet het balbezit aan de Rotterdammers, waardoor de ploeg van Rutten het idee had dat ze behoorlijk mee kon voetballen. Dat bleek aanvankelijk schijn. De thuisclub gaf achterin niets weg en loerde op foutjes van Feyenoord, die er al snel kwamen.

In de openingsfase misten Gervinho en Francesco Totti goede mogelijkheden op de 1-0. Beide keren kwam het gevaar vanaf de linkerkant, symptomatisch voor de aanvallen van de Romeinen. Luke Wilkshire kon de inzet van Gervinho nog net blokken. Kenneth Vermeer kreeg een hand tegen de bal vlak voor de ervaren Totti wilde schieten.

Halverwege de eerste helft was het wel raak. Vassilis Torosidis gaf een afgemeten voorzet en Gervinho tikte de bal, achter zijn standbeen langs, achter de kansloze Vermeer: 1-0. Feyenoord kreeg vlak daarna de volgende tegenslag te verwerken. Wilkshire kon niet meer verder. De Australiër maakte in Rome zijn rentree na een hamstringblessure, maar die speelde opnieuw op. Na een half uur verliet hij het veld.

Colin Kazim-Richards was in de eerste helft de enige Feyenoorder die een keer op doel schoot. De inbreng van Feyenoord leek dan ook tot een minimum beperkt te worden, maar dat veranderde in de tweede helft. Lex Immers kopte na 55 minuten op de kruising, waarna Kazim-Richards de bal ineens voor de voeten kreeg. De Engelse Turk faalde niet: 1-1.

Met de gelijke stand op het scorebord had Feyenoord ineens een veel betere uitgangspositie voor de return over een week in Rotterdam. Rutten zag zijn spelers zelfs op zoek gaan naar de zege. Een vrije trap van Jens Toornstra werd met gestuntel gekeerd door Lukasz Skorupski. Gervinho en invaller Seydou Doumbia kregen nog goede kansen op de 2-1, maar zij misten. Feyenoord stapte daardoor uiteindelijk met de breedste glimlach van het veld. (ANP)