De Boer kiest voor definitieve wijziging: Ik denk niet dat hij er blij mee is
Trainer laat zich ook uit over Milik en Boilesen

De Boer kiest voor definitieve wijziging: "Ik denk niet dat hij er blij mee is"

20-02-2015 13:43
18

Nick Viergever krijgt de komende weken de kans om aan te tonen dat hij beter is dan Niklas Moisander. Frank de Boer is vol lof over de verdediger, die in de basis stond tegen Legia Warschau.

"Ik ben zeer positief, vandaar dat ik hem ook heb opgesteld", vertelt De Boer tijdens de persconferentie in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Willem II. "Ik vind dat hij een goede indruk maakt. Vooral de energie die hij uitstraalt. Klaassen is een speler die dat ook heeft. Hij laat het op dit moment zien. Dan vind ik ook dat hij hoort te spelen."

Viergever kan voorlopig rekenen op een basisplaats bij Ajax. De Boer: "Ja, dat ben ik zeker wel van plan. Als iemand in goede vorm is, gebruik ik hem."

Moisander is daardoor veroordeeld tot een plek op de bank. De Ajax-trainer heeft de situatie uitgelegd aan de Finse aanvoerder, die in de zomer transfervrij naar Sampdoria vertrekt en naar verluidt niet blij is. "Het is mijn mening. Je kan hoog en laag springen, maar zo zie ik het op dit moment. Ik denk niet dat hij er blij mee is. Maar op dit moment maak ik de keuzes."

Naast Viergever lijkt ook Arek Milik zich in de basis te hebben gespeeld. De Boer koos tegen Legia weer eens voor de Pool en dat ging ten koste van Lasse Schöne. "Ik heb Arek al een tijd laten staan. Alleen de laatste keer vond ik dat het team wat anders nodig had. Donderdag heb ik hem weer gebruikt. Uiteindelijk bepaalt een speler zelf of hij speelt."

De Boer liet zich tot slot ook uit over Nicolai Boilesen, die in de Europa League-wedstrijd tegen Legia de aanvoerdersband droeg. Het spel van de linksback is echter niet overtuigend. "Ik heb best wel geduld met hem, maar tot een bepaalde hoogte natuurlijk. Ik kijk ook naar de tegenstander."