'Van Gaal trekt 160 miljoen uit voor Hummels, Pogba en twee Nederlanders'
Manager klaagt al langer over balans in selectie

'Van Gaal trekt 160 miljoen uit voor Hummels, Pogba en twee Nederlanders'

20-02-2015 17:10
8

Louis van Gaal gaf direct na zijn komst bij Manchester United 260 miljoen euro uit en komende zomer wordt het hetzelfde liedje. De manager heeft 200 miljoen tot zijn beschikking gekregen.

United is in de laatste maanden van het seizoen op nog 'maar' twee fronten actief en dus heeft Van Gaal tijd over. De Nederlander is volgens The Express volop bezig met de zoektocht naar versterkingen. Inmiddels heeft hij een negenkoppig lijstje met een rechtsback, twee centrale verdedigers, twee midddenvelders, twee buitenspelers en twee spitsen opgesteld, meldt The Express vrijdag.

Nathaniel Clyne (Southampton) is in beeld om Rafael te vervangen, Mats Hummels (Dortmund) of Marquinhos (PSG) moet de defensieve problemen oplossen, Kevin Strootman (Roma) of Paul Pogba (Juventus) gaat wellicht het middenveld versterken, terwijl de aanvallers Memphis Depay (PSV), Marco Reus (Dortmund), Mauro Icardi (Inter) en Paulo Dybala (Palermo) het lijstje compleet maken.

Van Gaal klaagt al langer over het gebrek aan balans binnen zijn selectie. In de aanval loopt de ploeg over van kwaliteit, maar verdedigend is het allemaal wel heel mager. De aankopen moeten de problemen van Van Gaal op Old Trafford als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.