Cillessen: 'Bij Studio Voetbal werd er een item over gemaakt, niet terecht'
Doelman wacht lang met uittrap: "Bij NEC deed ik niet anders"

Cillessen: 'Bij Studio Voetbal werd er een item over gemaakt, niet terecht'

25-02-2015 07:06
16

Jasper Cillessen was vorige week donderdag de grote man aan de kant van Ajax tijdens het Europa League-duel met Legia Warschau. De goalie hield de nul met enkele knappe reddingen. Het was een van de weinige keren dat de Ajacied zich kon onderscheiden dit seizoen.

"Ik voel me op dit moment in het doel wel eens machteloos", zegt Cillessen eerlijk in gesprek met De Telegraaf. "Als je bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Willem II neemt, was er ook weer geen eer te behalen. We kregen een rotgoal tegen."

Flinke kritiek was er ook al dit seizoen, Cillessen is daar echter niet van onder de indruk. "Het betrof gelukkig niet het sportieve. Het ging over mijn gedrag en dat was op basis van één wedstrijd, tegen Feyenoord. Dus daar kan ik weinig mee. Vooral omdat het niet op feiten was gebaseerd, maar op het beeld met Kazim-Richards. Bij Studio Voetbal werd er een item over gemaakt. En dat was niet terecht."

Dat hij soms lang wacht met het wegtrappen van een bal heeft ook niets met provoceren te maken. "Dat doe ik om te kijken of er nog ruimte is om te voetballen. Is die er niet, dan gaat de bal lang. Zo lang mogelijk uitstellen is het spelletje dat we willen spelen. Ik lach erom dat ik me anders ben gaan gedragen doordat ik nu keeper van Oranje ben. Bij Willem II-Ajax was Wiljan Vloet analist. Je kunt het aan hem vragen. Bij NEC deed ik niet anders."