Jacht op Europees voetbal: Wij zullen top moeten zijn om de finale te halen
Van de Looi: "Wij moeten ervoor zorgen dat we steeds beter voetballen"

Jacht op Europees voetbal: "Wij zullen top moeten zijn om de finale te halen"

25-02-2015 09:36
5

FC Groningen staat momenteel elfde in de Eredivisie, daarmee staat het in het rechterrijtje. De achterstand op nummer zeven Vitesse is zeven punten, de club uit Arnhem staat op een plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs. In Groningen kijkt men echter niet alleen naar de competitie, 8 april staat in alle agenda's. Dan speelt de ploeg van trainer Erwin van de Looi in de halve finale van de KNVB Beker tegen Excelsior.

"Ik begrijp dat de halve bekerfinale onder de supporters enorm leeft", zegt Van de Looi in het Algemeen Dagblad. "Ik kijk echter niet naar de kalender, maar richt me op onze volgende wedstrijd. Het wordt vanzelf 8 april. Wij moeten ervoor zorgen dat we steeds beter voetballen. Dat we beide competitiewedstrijden tegen Excelsior gelijkspeelden, toont aan dat dit geen gemakkelijke tegenstander voor ons is. Wij zullen top moeten zijn om de finale te halen."

Succes in het bekertoernooi kan FC Groningen Europa in helpen, iets wat Van de Looi graag wil. "FC Groningen wil altijd meespelen voor Europees voetbal. Dat is een doel, maar niet een vanzelfsprekendheid voor deze club. De laatste keer dat Groningen zich voor Europa kwalificeerde, was immers in 2007. Gelukkig hebben we dit seizoen nog twee ijzers in het vuur. De resterende competitiewedstrijden proberen we onze achterstand op de concurrentie goed te maken."