Hulp uit onverwachte hoek na ravage in Rome: We willen een gebaar maken
"We zijn echt geschrokken"

Hulp uit onverwachte hoek na ravage in Rome: "We willen een gebaar maken"

26-02-2015 00:05
2

De rellen in Rome, waarbij Feyenoord-fans vernielingen aanrichtten, houden de gemoederen nog steeds flink bezig. Een Nederlands bedrijf wil nu voor een opvallende wending zorgen en voor de nodige kosten opdraaien.

Fans van de Feyenoorders gingen onder meer in de eeuwenoude Barcaccia fontein staan, die in 1627 is gemaakt en onlangs is gerestaureerd. Royal Woudenberg, een dochterbedrijf van het bouwbedrijf Janssen de Jong uit Nederland, wil de ontstane schade nu herstellen.

Wedden

Meer odds

"We zijn echt geschrokken van dat wat is gebeurd en willen graag een gebaar maken aan de Italianen", zei woordvoerster Lily Derksen tegenover Daily Mail. In totaal legt het bedrijf 50.000 euro opzij om de fontein op te knappen. Als het meer kost, hoopt de initiatiefnemer op hulp van anderen.

De overheid heeft al aangegeven individuele initiatieven te ondersteunen. Inmiddels is er een brief de deur uit gedaan aan de Italiaanse ambassade in Nederland. "Daarin staat simpelweg dat we erg blij zouden zijn als we de fontein kunnen herstellen", aldus Derksen. Ivo Opstelten, minister Veiligheid en Justitie, wil koste wat het kost de raddraaiers berechten: "Rome is van ons allemaal. We zullen aantonen dat supportersgeweld onacceptabel is."