Ajax overtuigt: Financieel en sportief was de aanbieding van City geweldig
"Tot nu toe komt dat helemaal uit"

Ajax overtuigt: "Financieel en sportief was de aanbieding van City geweldig"

26-02-2015 07:38
10

Bij Ajax is men maar wat blij met Riechedly Bazoer, die in korte tijd zijn enorme potentie heeft laten zien. De middenvelder kwam ruim twee jaar geleden over van PSV, waar Manchester City ook een optie was. Dat wordt verteld in gesprek met Helden.

Bazoer doorliep de jeugdopleiding van PSV, maar maakte op zijn vijftiende de gevoelige overstap naar Ajax. "PSV was niet blij met de overstap", zegt oudere broer en zaakwaarnemer Irchandly Bazoer. "Maar Ajax heeft ons overtuigd met een geweldig plan. Tot nu toe komt dat helemaal uit. Daarom zijn we blij dat het balletje zo gerold is."

Ook Manchester City had de nu achttienjarige Utrechter graag overgenomen. Irchandly ging er liefst zes keer op bezoek en nam ook Riechedly een keer mee. "Hoe ze het bij het eerste doen bij City is nogal drastisch. Het verloop is er heel groot. Maar de jeugdopleiding is echt fantastisch. Je hebt daar alles: toptrainers, topfaciliteiten, er lopen grote namen tussendoor. Dat klopt helemaal."

De keuze was dan ook geen eenvoudige. "Financieel en sportief was de aanbieding van City geweldig. Als een student de kans krijgt om naar Harvard te gaan, doet hij het ook, toch? Maar Riechedly wilde liever in de buurt van zijn familie en vrienden blijven. Dan kun je nog zoveel geld verdienen, dat telt dan niet. En sportief bood Ajax ook een geweldig plaatje", besluit broer Bazoer.