Ouders roepen Cillessen tot de orde: 'Tot hier en niet verder, sla niet door'
"Daar heb ik wel spijt van"

Ouders roepen Cillessen tot de orde: 'Tot hier en niet verder, sla niet door'

26-02-2015 08:49
25

Jasper Cillessen verscheen de afgelopen periode vooral op negatieve wijze in het nieuws. Critici stoorden zich aan het gedrag van de Ajax-doelman, die ook door zijn ouders tot de orde werd geroepen.

Cillessen kreeg het aan de stok met Colin Kazim-Richards en Jens Toornstra, vroeg om een kaart voor Terence Kongolo en aaide Luc Castaignos over de bol na een botsing. "Ik heb me geërgerd, omdat het niet liep. En soms zijn er andere dingen nodig om wedstrijden over de streep te trekken. Dan dik je dat wat aan", vertelt de sluitpost in het Algemeen Dagblad.

Zulke acties zijn niet nieuw voor Cillessen, die stelt dat er bij Ajax gewoon meer op je wordt gelet. Wel besprak hij de incidenten met zijn ouders. "Zij gaven aan: tot hier en niet verder, je moet niet te ver doorslaan."  Spijt van zijn ruzies met Kazim en Toornstra heeft hij niet. "Ik laat me gewoon niet afbluffen. Ik heb wel spijt van het vragen van die kaart voor Kongolo. Dat had ik niet moeten doen en zal ook nooit meer gebeuren."

"De buitenwacht en media maken er een heel item van. Eigenlijk op basis van één wedstrijd. En ze zitten soms verkeerd, zoals bij Studio Voetbal. Daar worden beelden vertoond waarop ik een bidon gooi. 'Naar Kazim', wordt er dan bij gezegd. Grote onzin. Ik gooi ballen naar de middenlijn. Dit was twintig meter. Als ik 'm bewust had willen raken, had dat gemakkelijk gekund, maar het was gewoon niet zo", aldus de goalie in het AD.