Clasie pislink: 'Speelden niet alleen tegen Roma, maar ook tegen de scheids'
Rotterdammers uitgeschakeld in de Europa League

Clasie pislink: 'Speelden niet alleen tegen Roma, maar ook tegen de scheids'

26-02-2015 23:25
29

Feyenoord speelde donderdag niet alleen tegen AS Roma, maar ook tegen de arbitrage. Dat is de conclusie van Jordy Clasie, aanvoerder van Feyenoord. De Rotterdammers verloren met 1-2 van de Italianen en zijn uitgeschakeld.

In de ogen van Clasie had Daniele De Rossi in de eerste helft rood moeten hebben voor een elleboogstoot richting Colin Kazim-Richards. "Dat is wat ik bedoel. Je voetbalt niet alleen tegen Roma, maar ook tegen de scheidsrechters", zei Clasie na afloop tegen RTL 7. "Het was niet alleen hij, maar ook die andere vier (scheidsrechters, red.)."

"Ik heb gehoord dat er in de eerste helft een elleboogstoot is uitgedeeld. Voor dat soort momenten moet je rood geven, niet voor het moment met Mitchell", aldus Clasie, doelend op de rode kaart voor Mitchell te Vrede.

Over de wedstrijd was Clasie teleurgesteld. "Ik vond dat we de eerste helft niet goed speelden. We hebben de tegengoal aan onszelf te danken. Zij gingen vroeg druk zetten. We kwamen daardoor niet echt in ons spel, in het voetballende gedeelte waar we goed in zijn."

Het doelpunt vlak voor rust kwam hard aan bij Feyenoord. "Dat mag niet gebeuren, dan moet je als ploeg scherp zijn", meent Clasie. "We wisten dat het een zware avond ging worden. Dat is gebleken. Want we zijn eruit. Balen."