'Barcelona en Real Madrid moeten veertig miljoen aftikken voor gewilde rechtsback'
Danilo heeft meer en meer clubs achter zich aan zitten

'Barcelona en Real Madrid moeten veertig miljoen aftikken voor gewilde rechtsback'

27-02-2015 11:48
3

FC Barcelona en Real Madrid weten wat zij moeten betalen om erin te slagen Danilo van FC Porto over te nemen. De Portugese topclub heeft een prijskaartje van liefst veertig miljoen euro om de nek van de rechtsback gehangen.

De 23-jarige Braziliaan maakt dit seizoen indruk bij Porto, waardoor de interesse van Europese topclubs niet uit kon blijven. Aanvankelijk werd nog gedacht dat Danilo voor twintig miljoen op te halen was, maar dat blijkt nu het dubbele te zijn, meldt Marca. De clubs die het meest geïnteresseerd zijn, lijken de Spaanse rivalen Real Madrid en FC Barcelona te zijn.

Real-voorzitter Florentino Perez hoopt vurig dat Danilo volgend seizoen in het maagdelijk wit over de rechterkant opstoomt. Aartsrivaal Barcelona wil dat graag voorkomen, maar de Catalanen hebben te maken met een transferverbod en dat maakt het gecompliceerd. Danilo's landgenoot Neymar is al ingezet om zijn steentje bij te dragen.

Naast de twee Spaanse topclubs zouden ook Manchester United, Manchester City, Bayern München en Paris Saint-Germain belangstelling hebben in de negenvoudig international. Danilo weigerde onlangs zijn contract te verlengen, waardoor hij in de zomer van 2016 transfervrij kan zijn. Met de toenemende interesse probeert Porto de situatie goed uit te melken.