'Rutten en Feyenoord komen er niet uit en keren elkaar na één seizoen de rug toe'
Beide partijen staken gesprekken

'Rutten en Feyenoord komen er niet uit en keren elkaar na één seizoen de rug toe'

27-02-2015 12:07
19

Fred Rutten vertrekt aan het einde van het seizoen bij Feyenoord. Na de uitwedstrijd tegen FC Utrecht van zondag maakt de trainer bekend dat beide partijen uit elkaar gaan.

Rutten beschikt over een aflopend contract in De Kuip en die gaat niet verlengd worden. Het is niet bekend wie het laatste zetje richting de afgrond heeft gegeven. Voetbal International schrijft dat beide partijen tot de conclusie zijn gekomen dat het beter is om na het lopende seizoen uit elkaar te gaan, terwijl De Telegraaf met een vergelijkbare lezing komt.

De veroorzaker van het nieuws is Rutten zelf. De trainer kondigde na de verloren Europa League-wedstrijd tegen AS Roma aan dat de knopen al zijn doorgehakt en dat de directie op de hoogte is van zijn besluit. Dat leidde tot verbazing van Martin van Geel en Eric Gudde, technisch directeur en algemeen directeur van Feyenoord. Het duo was desalniettemin ook van plan om niet door te gaan met Rutten.

Feyenoord startte drie maanden geleden voorzichtig de gesprekken over de toekomst, maar naarmate de tijd vorderde kwam de samenwerking op losse schroeven te staan. Dat resulteert nu in een scheiding. Feyenoord verwijt Rutten dat hij de club te lang aan het lijntje heeft gehouden. De trainer ziet voor de komende jaren te weinig houvast in Rotterdam-Zuid. 

Rutten lijkt nu op weg naar FC Twente om in Enschede technisch directeur te worden. Feyenoord en Rutten maken hun breuk zondag, na de competitiewedstrijd tegen Utrecht, definitief bekend.