De Boer legt transferbeleid op tafel: Niet een speler van 22 jaar halen
"Ja, daar zie ik zeker wel toekomst in"

De Boer legt transferbeleid op tafel: "Niet een speler van 22 jaar halen"

27-02-2015 15:14
10

De kans blijft bestaan dat Arek Milik en Rafael van der Vaart volgend seizoen de voorste linie vormen bij Ajax. Frank de Boer herhaalde vrijdag dat het duo zomaar eens vastgelegd zou kunnen worden.

Ajax huurt Milik, die donderdag twee keer scoorde tegen Legia Warschau, van Bayer Leverkusen en heeft een optie tot koop ter waarde van ongeveer 2,5 miljoen euro. Van der Vaart is transfervrij, mocht zijn aflopende contract bij Hamburger SV inderdaad niet verlengd worden. De Boer kreeg vrijdag op de persconferentie voor de Eredivisie-kraker tegen PSV vragen over de twee (potentiële) versterkingen.

"Nee, ik heb nog geen contact met hem gehad", aldus de Ajax-coach over Van der Vaart. "Als dat zo is, zal hij dat eerst horen. Het blijft een interessante speler." Gevraagd naar Milik is hij een stuk concreter: "Ja, daar zie ik zeker wel toekomst in. Ik heb vaker genoeg gezegd: het ziet er goed uit."

Sparren in Amsterdam
Op de burelen van de Arena spart De Boer met Marc Overmars (technisch directeur) en Wim Jonk (hoofd opleidingen) over de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. "We zitten met z'n allen met de staf bij elkaar", legt de trainer uit. "Hoe ik het zie, hoe Wim het ziet, hoe Marc het ziet."

"Uiteindelijk komen we tot een conclusie met een sterkte-/zwakte-analyse. Wat missen we in deze selectie. Daar ga je dan op schieten. Welke spelers zouden eventueel interessant kunnen zijn? In de jeugd? Of om te halen? Met interessante spelers ga je nu al lijntjes uitgooien, niet pas in augustus."

De Boer hoeft niet met zijn hand op tafel te slaan. Met een knipoog: "Mijn hand is net uit het verband. Nee, natuurlijk heb ik een belangrijke stem, maar we doen het wel in goed overleg. Ik denk dat we heel goed weten waar onze winst te halen valt. Laten we hopen dat het gaat gebeuren."

"We hebben het al vaker gezegd, we willen uiteindelijk niet een speler van 22 jaar halen, of hij moet wel heel erg goed zijn. Normaal gesproken proberen we een mix te vinden dat hij ook ervaring heeft."