De Boer waarschuwt voor PSV en heeft goed nieuws over steunpilaar
Amsterdammers zondag in Philips Stadion tegen PSV

De Boer waarschuwt voor PSV en heeft goed nieuws over steunpilaar

27-02-2015 15:34
1

Ajax moet zondag niet in het mes van PSV lopen. Dat is de belangrijkste missie die Frank de Boer zijn spelers meegeeft. De Amsterdammers willen zondag geen verdere schade oplopen in de Eredivisie.

In de eerste wedstrijd van het seizoen won PSV met 1-3 in de Arena. "Ik hoop dat we minder naïef zijn geworden", vertelt De Boer op het wekelijkse persmoment. "Toen hebben we tot de 1-0 een heel goed Ajax gezien. Uit een ingooi viel de 1-1. Een paar minuten later stonden we 1-2 of 1-3 achter. Ik denk wel dat we daarvan geleerd hebben."

De Boer weet dat PSV vooral in de omschakeling hoopt te profiteren van slordig spel bij de tegenstander. "We hebben dat ook vaak tegen Real Madrid gehad", doelt De Boer op de Champions League-duels met De Koninklijke. "De jongens waar het om gaat moet je in de gaten houden. Je moet compact spelen en met je verstand."

Goed nieuws uit ziekenboeg
"De momenten dat we mogelijkheden zien, zullen we vol druk moeten zetten. Ik denk dat we dat donderdag ook goed hebben gedaan (tegen Legia Warschau, red.). Daar gaat het om. Momenten van vol druk zetten en een beetje inzakken", aldus De Boer.

Ajax heeft goede hoop dat Davy Klaassen op tijd fit is voor de clash met PSV. De middenvelder werd donderdag in de rust gewisseld vanwege fysieke klachten. "Het ging vandaag vrij redelijk. Het veld daar hielp ook niet echt mee. Toen hij zei dat hij last had, heb ik ook geen risico genomen en hem direct gewisseld. De kans is groot dat hij er zondag bij is, maar de tweede dag is meestal doorslaggevend. We gaan dus morgen kijken hoe het gaat met hem."

Moe van vragen
Dat De Boer de afgelopen weken vaak wisselde in zijn opstelling, is in zijn ogen noodgedwongen. Gevraagd naar dat onderwerp reageerde hij geprikkeld. "Ik heb dat al achttienduizend keer uitgelegd. Nogmaals, er zijn spelers die geen vijf wedstrijden in twee weken kunnen spelen. Daar moet ik dus rekening mee houden. Zo simpel is het gewoon."

Niklas Moisander en Lasse Schöne waren donderdag tegen Legia gepasseerd. "Die kunnen honderd procent zeker in Eindhoven spelen. Maar dat zijn spelers die wél alle vijf de duels hadden kunnen spelen. Waarom ik dat niet doe? Omdat ik vind dat de spelers die ik nu heb opgesteld het beter doen."